O mobilizare impresionantă de forţe a fost şi în alte oraşe din ţară, unde mii de militari, poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali au participat la parada de 1 Decembrie. Au prezentat tehnica militară şi autospecialele de intervenţie şi-au zâmbit, discret, în faţa publicului care i-a aplaudat neîncetat! La Alba Iulia, capitala de suflet a românilor, cel mai aşteptat moment, devenit deja o tradiţie

DISTRIBUIȚI

O mobilizare impresionantă de forţe a fost şi în alte oraşe din ţară, unde mii de militari, poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali au participat la parada de 1 Decembrie. Au prezentat tehnica militară şi autospecialele de intervenţie şi-au zâmbit, discret, în faţa publicului care i-a aplaudat neîncetat! La Alba Iulia, capitala de suflet a românilor, cel mai aşteptat moment, devenit deja o tradiţie, a fost ceremonia de primire a soliilor din partea Cetăţilor de scaun.

Îmbrăcaţi în costumele epocii, solii din provinciile româneşti au citit mesajele lor către ţară, întărind în discursurile lor importanţa istorică a evenimentului de acum 99 de ani.

Ziua festivă a continuat cu parada militară, la fel ca şi în celelalte mari oraşe ale ţării.

Mii de constănţeni s-au adunat pe bulevardul Tomis pentru a lua parte la parada de Ziua Naţională a României. Copii cu drapele în mână, părinţi şi bunici, toţi au aşteptat cu emoţie să vadă militarii. 10 plutoane de militari şi vehicule de luptă au defilat pe principalul bulevard, la cea mai mare paradă care a avut loc vreodată la malul mării, de Ziua Naţională.

La Cluj Napoca, parada de 1 decembrie a început la 9.30, la catedrala Mitropolitană, cu o slujbă Te-Deum! Apoi, 800 de militari şi specialişti din cadrul Diviziei 4 Infanterie Germina, Inspectoratul de Poliţie Cluj, Jandarmerie, SRI, Crucea Roşie şi Poliţia Locală au participat cu 60 de mijloace tehnice la o demonstraţie impresionantă.

Ziua de sărbătoare se va încheia cu aprinderea iluminatului festiv, la ora 19, urmat de concert Andra şi Cargo şi de un foc de artificii.

La Timişoara, zeci de mii de oameni au asistat la parada organizată, ca în fiecare an, în faţa palatului administrativ. Rând pe rând militarii brigazii 18 mecanizate, jandarmii şi pompierii au trecut în pas de defilare prin faţa tuturor. Au urmat transportoarele blindate, tunurile şi camioanele militare, apoi autospecialele de intervenţie ale forţelor de ordine. Jandarmii de la trupele speciale de interventie şi mascatii poliţiei Timiş i-au impresionat cel mai mult pe spectatori. Elicopterele IAR 330 Puma aparţinând escadrilei 712 au survolat cerul, spre încântarea tuturor.

În premieră au fost prezentate nouă autospecială de lucru la înălţime a pompierilor militari, care poate ajunge până la 70 de metri, şi Segway-urile şi salupa poliţiei locale.