O groapă, un general, un an…

DISTRIBUIȚI

A trecut un an de când o ţară întreagă înmărmurea în faţa televizorului la ascultarea ştirii despre accidentul lui Bogdan Gigină. Însă detaliile, descoperite ulterior, sunt cele care ne-au lăsat muţi de durere şi de neputinţă în faţa acestei tragedii. În seara accidentului ploua. Iar tânărul poliţist conducea o motocicletă cu viteză, în fruntea coloanei oficiale a fostului ministru de interne Gabriel Oprea….ce se îndrepta spre casă. Deşi a trecut un an, durerea nu s-a risipit. Părinţii lui Bogdan şi tânara care-i devenise, nu de mult, soţie s-au întâlnit cu colegii lui Bogdan exact în locul în care acesta murea acum un an.

20 octombrie 2015. Acea seară de toamnă ploioasă a rămas în amintirea tuturor. A fost ultima misiune a tânărului poliţist, Bogdan Gigină. 

Însă…agentul se afla în fruntea coloanei oficiale a fostului ministru de interne, Gabriel Oprea, care se îndrepta spre casă. Şi deşi ploua torenţial, Bogdan conducea o motocicletă. O cameră de supraveghere a surprins momentul în care poliţistul a trecut printr-o intersecţie pe bulevardul Uranus, înainte de a se produce tragedia. Pe imagini se vede cum agentul de poliţie intră în intersecţie cu o viteză uluitoare. Două minute mai târziu Bogdan Gigină a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în mijlocul drumului.

Tragedia a îndurerat o ţară întreagă. Cu toţii au vrut să ştie cum a fost posibil un asemenea accident, de ce avea nevoie ministrul de interne de coloană oficială dacă mergea acasă, de ce Bogdan Gigină conducea o motocicletă dacă ploua, de ce avea viteză mare…multe întrebări au fost ridicate atunci. Iar nereguli din timpul mandatului lui Gabriel Oprea au ieşit la iveală.

Fostul ministru a făcut însă primele declaraţii la aproape o săptămână de la moartea poliţistului. Timp care s-a scurs extrem de greu pentru familia îndurerată, obligată fiind să se obişnuiască cu gândul că nu-l vor mai vedea niciodată pe Bogdan.

Bogdan trăia o frumoasă poveste de dragoste cu Raluca, o tânără cu care se căsătorise cu un an în urmă. Din poze se vede cât erau de fericiţi. Astăzi, la un an de la tragedia care i-a despărţit, Raluca a mers la locul accidentului. Cu lacrimi în ochi a stat de vorbă cu preotul venit să îi citească lui Bogdan o rugăciune. 

Chiar dacă a trecut un an, suferinţa acestui om care şi-a înmormântat copilul este nemărginită. După ce a aprins o lumânare, tatăl lui Bogdan a sărutat poza fiului său şi a izbucnit în lacrimi.

Mai mulţi poliţişti, au mers de asemenea să-i aprindă o lumânare colegului Bogdan Gigină.

Au mers apoi în singurul loc în care mai pot vorbi cu Bogdan. Raluca, i-a dus o vază încărcată de trandafiri, în numele iubirii lor.

Şi se pare că timpul nu vindecă întotdeauna rănile, durerea se poate citi încă pe chipurile părinţilor lui Bogdan şi ale colegilor lui.

Această misiune este obiectul unei anchete care îl vizeză pe fostul ministru de interne Gabriel Oprea. Abia pe 25 ianuarie anul acesta Oprea a fost acuzat în mod oficial de abuz în serviciu şi folosire în condiţii ilegale a coloanei oficiale. Ancheta a continuat şi în urma a două expertize criminalistice şi una tehnică, procurorii anticorupţie i-au extins acuzaţiile la ucidere din culpă.

Până aici însă a fost nevoie de mai multe proteste pentru ca Gabriel Oprea să-şi dea demisia din Senat şi să se pună la dispoziţia anchetatorilor.

Procurorii DNA susţin că fostul vicepremier ar fi fost cel care a dat indicaţii în privinţa vitezei cu care să ruleze coloana oficială. Totodată spun că Gabriel Oprea a cerut ca din coloana oficială să facă parte şi de un poliţist pe motocicletă.

După moartea poliţistului Bogdan Gigină lucrurile s-au mai schimbat…

Este regretabil însă că a fost nevoie de o tragedie ca să se schimbe felul în care se folosesc coloanele oficiale.