Nu avem nicio scuză să nu facem sport. Asta spune Arian, un tânăr de 12 ani pasionat de înot. De doi ani adolescentul trăieşte fără un picior, după ce s-a lovit, culmea, în timpul unei ore de sport. Însă acest lucru nu l-a descurajat deloc să lupte pentru visul lui.. Arian este un om puternic şi se antrenează din greu acum să ajungă la Paralimpiada de la Tokyo

DISTRIBUIȚI

Nu avem nicio scuză să nu facem sport. Asta spune Arian, un tânăr de 12 ani pasionat de înot. De doi ani adolescentul trăieşte fără un picior, după ce s-a lovit, culmea, în timpul unei ore de sport. Însă acest lucru nu l-a descurajat deloc să lupte pentru visul lui.. Arian este un om puternic şi se antrenează din greu acum să ajungă la Paralimpiada de la Tokyo. Prin hotărârea lui, vrea să ne transmită şi nouă că trebuie să facem mişcare şi să lăsăm deoparte scuzele care ne împiedică să avem un stil de viaţă sănătos.

Arian are 12 ani şi este unul dintre tinerii sportivi paralimpici ai României. În urmă cu doi ani, o accidentare la piciorul stâng, în timpul unui meci de rugby, avea să îi schimbe total viaţa. Lovitura a fost atât de puternică încât băiatul a avut nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale. Din păcate, medicii s-au văzut nevoiţi să îi amputeze piciorul. Dacă pentru mulţi oameni acest incident ar fi însemnat un capăt de drum, Arian a avut tăria să meargă mai departe şi cu un optimism uriaş a continuat să facă ce îi place.

Vorbeşte ca un adult şi el este cel care şi-a făcut familia să accepte că acum are doar un picior. De societate nu i-a fost teamă deloc.

Sportul l-a ajutat să treacă mai uşor peste greutăţi, iar Arian a ales înotul. Înainte de incident nu se pricepea prea bine, însă, acum este pasionat şi participă la competiţii naţionale şi internaţionale.

Tânărul dă dovadă de o voinţă uimitoare. Se antrenează 6 zile din 7 ca să obţină noi recorduri. Ultimul stabilit este de 25 de metri înotaţi în 16 secunde.

Programul lui Arian este foarte încărcat. Dar pentru el nu există „imposibil” şi a reuşit să împace foarte bine pasiunea lui cu şcoala.

Şi-a stabilit deja şi următorul obiectiv. Se pregăteşte intens să reprezinte România la Jocurile Paralimpice din 2020, de la Tokyo.

Arian speră ca tot mai mulţi români să îi urmeze exemplul şi să facă sport.

Campania #nicioscuză ne îndeamnă să semnăm un manifest cu acelaşi nume şi să ne promitem că vom uita de orice pretext care ne împiedică să facem mişcare. Dacă cei cu dizabilităţi au reuşit, putem şi noi.