Nu are nici trei ani şi ştie deja ce înseamnă lupta pentru supravieţuire. Elena, o fetiţă cu o boală rară, trăieşte în spital de când s-a născut. Peste o mie de zile le-a petrecut la Terapie Intensivă, la Spitalul Marie Curie din Capitală. Poartă cu ea tot timpul o perfuzie care o ţine în viaţă. Aşa este şi hrănită micuţa. Sindromul Berdon se numeşte boala de care suferă. Practic, intestinul şi vezica ei nu funcţionează. Elena are nevoie urgent de un transplant de intestin

DISTRIBUIȚI

Nu are nici trei ani şi ştie deja ce înseamnă lupta pentru supravieţuire. Elena, o fetiţă cu o boală rară, trăieşte în spital de când s-a născut. Peste o mie de zile le-a petrecut la Terapie Intensivă, la Spitalul Marie Curie din Capitală. Poartă cu ea tot timpul o perfuzie care o ţine în viaţă. Aşa este şi hrănită micuţa. Sindromul Berdon se numeşte boala de care suferă. Practic, intestinul şi vezica ei nu funcţionează. Elena are nevoie urgent de un transplant de intestin, însă intervenţia se poate face doar în America şi este foarte costisitoare. Familia are nevoie de ajutorul nostru să strângă 400.000 de dolari pentru a-i putea oferi fetiţei şansa la o viaţă normală.

Elena are 2 ani şi 10 luni şi a luptat pentru viaţa ei mai mult decât o poate face un adult. De când s-a născut, a fost internată în spital din cauza bolii de care suferă. Camera ei nu este una cu pereţii roz şi pe care sunt pictate prinţese, ci o rezervă acoperită în alb, de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Marie Curie”.

Micuţa însă nu se plânge. Nu cere să plece de la spital pentru că acolo este „acasă” pentru ea. Vrea însă să scape de firul pe care care îl poartă cu ea tot timpul, dar care, de altfel, o ajută să rămână în viaţă. Sindromul Berdon se numeşte în termeni medicali boala ei. Elena este singurul pacient din România cu acest diagnostic. Este hrănită doar prin perfuzii şi, uneori, prin gastrostomă, un tub care îi duce hrana direct în stomac.

Rezerva în care stă internată este şi locul de joacă al micuţei. Prieteni nu îi sunt alţi copii de vârsta ei, ci oamenii mari: părinţii, medicii, asistenţii sau infirmierii. De altfel, primele ei jucării au fost firele de perfuzii, iar acum are două păpuşi pe care le-a transformat în pacientele ei. Le bandajează şi ştie cum să aplice o branulă.

Ca să fie alături de fetiţa lor, părinţii au făcut eforturi mari şi au început o nouă viaţă în Bucureşti. Şi-au vândut casa din Buzău şi au cumpărat un apartament în Bucureşti. Mama este zilnic la spital şi merge acasă doar seara, ca să stea şi cu cele două surori ale Elenei. Micuţa le-a vazut doar de câteva ori, însă vorbesc des la telefon. Tatăl vine şi el în vizită la spital cât de des poate.

Salvarea Elenei este în Statele Unite ale Americii. Doar medicii de acolo i-ar putea face transplantul de intestin de care are nevoie urgent.

Dacă doriţi să o ajutaţi  pe micuţă să scape de perfuzii şi să aibă parte la o copilărie frumoasă, o puteţi face donând în conturile afişate pe ecran. Transplantul costă 400.000 de dolari, bani pe care familia nu îi are. Fetiţa trebuie operată cât mai repede pentru că poate fi expusă unor riscuri foarte mari. Doar împreună o putem salva pe Elena.