Motanul de 31 de ani

DISTRIBUIȚI

Un motan în vârstă de 31 de ani este, neoficial însă, cea mai bătrână pisică în viaţă din lume. Botezată NAT-MEG, felina are o stare de sănătate bună, chiar dacă nu mai aude cu o ureche şi a rămas cu doar trei dinţi.

Nutmeg, în traducere, „nucşoară”, a fost adoptat acum 26 de ani de o familie din Marea Britanie. Liz şi Ian Finlay l-au găsit în spatele curţii, într-o stare deplorabilă – părea nemâncat şi foarte bolnav. După ce a fost dus la veterinar, motanul s-a pus din nou pe… cele patru labe. Cu ocazia acelei prime vizite la doctor în 1990, medicul veterinar a aproximat că vârsta felinei era de cinci ani, după starea danturii animalului. Prin urmare, etatea pisicii este doar aproximativă, dar cert este că a fost adoptat când era deja matur şi că, de 26 de ani, trăieşte cu această familie din Tyneside, în nord-estul Angliei.

Stăpânii săi au trecut printr-o sperietură groaznică anul trecut, când Nutmeg a făcut o criză şi a ajuns de urgenţă la spital. Medicii l-au făcut din nou bine, iar motanul şi-a revenit complet între timp. La cei 31 de ani ai săi, Nutmeg are echivalentul a 141 de ani omeneşti. Cea mai bătrână pisică de casă care a trăit vreodată a fost Creme Puff. Ea a murit la vârsta de 38 de ani, în 2010, conform Cărţii Recordurilor Guinness.