Moda pe uliţă

DISTRIBUIȚI

Aşezaţi-vă comod în fotolii. În minutele următoare o să vă arătăm cu se prefac în prinţese,  „cenuşăresele” din Dobrogea. Este proiectul îndrăzneţ al unor tineri pasionaţi de înfrumuseţare care merg în satele din Constanţa şi fac minuni cu doamnele care n-au trecut, niciodată, pragul unui salon de infrumusetare.

Strânse la căminul cultural, femeile din Cobadin s-au uitat sceptice, cu braţele încrucişate, ca pe uliţă, cum armata de stilişti şi nutriţionişti îşi desface arsenalul: oglinzi, truse supraetajate de machiaj şi coafură, ondulatoare, plăci de întins părul şi pungi de cadouri cu cosmetice. Primele femei s-au aşezat cam reticente pe scaunele de „tortură”.

Când au apărut primele rezultate, femeile au dat sfoară în sat, chemându-şi vecinele să vadă minunea. Şi spectacolul transformării a început.

În toată această aventură, bărbaţii din Cobadin nu prea au avut multe de spus.

Această doamnă are 50 de ani şi a venit fără să stea pe gânduri. A pus picioru-n prag : vrea pachetul complet. 

Când au pornit caravana „Redescoperă-ţi frumuseţea”, voluntarii stilişti au vrut să acorde atenţie unui segment de populaţie total neglijat: femeile de la sate, din familii cu venituri reduse.

După 8 ore de muncă la foc automat, în care nu s-au desprins de postul de lucru, stiliştii au fost declaraţi eroii satului. Femeile au primit pe loc o fotografie cu noua lor imagine care le-a readus strălucirea pe chip.