Miting pentru familia creştină

DISTRIBUIȚI

Miting de amploare, astăzi, la Oradea. Sute de credincioşi s-au adunat în Piaţa Unirii, la îndemnul „Coaliţiei pentru Familie”. Oamenii cer modificarea articolului 48, din Constituţie, care să definească faptul că familia este formată exclusiv între un bărbat şi o femeie şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. Oamenii cer organizarea unui referendum.

De la bătrâni şi până la copii, sute de credincioşi, echipaţi cu umbrele colorate şi pancarte, au protestat în Piaţa Unirii din Oradea.

Aşa va suna paragraful din Constituţie, în cazul în care va fi modificat. Cei de la Coaliţia pentru familie vor ca termenul de „soţi” să fie eliminat din lege, pentru că acesta este deschis interpretărilor. Aşa că cer, odată cu alegerile parlamentare din 11 decembrie şi organizarea unui rederendum pentru schimbarea legii.

La adunare au participat şi Soţii Bodnariu, ai căror copii au fost luaţi, în baza unui ordin temporar, de către Serviciul norvegian de protecţie a copilului.

Şi preşedintele ţării a reacţionat în acest întreg scandal şi a îndemnat la toleranţă şi acceptare. Imediat după declaraţia lui Klaus Iohannis, la rândul ei, Biserica Ortodoxă, care susţine modificarea constituţiei, a dat replica.

Punctul de vedere al bisericii a fost urmat însă de o altă declaraţie a preşedintelui statului, care spune că discuţia a fost dusă într-o direcţie greşită, la baza căreia ar sta anumite interese.

Preşedintele a mai spus că membri Coaliţiei pentru Familie au tot dreptul de a face petiţii.