Mike Tyson, acces restricţionat în Parlament

DISTRIBUIȚI

Surpiză neplăcută pentru fostul campion mondial la box, Mike Tyson. Celebrul pugilist a venit în ţara noastră, iar prima oprire a fost Palatul Parlamentului, la Senat, unde i s-a închis uşa în nas. La o zi după ce Tăriceanu a declarat că prezenţa lui nu e benefică pentru că a avut probleme penale. Asta în condiţiile în care, Parlamentul României adăposteşte în prezent zeci de aleşi certaţi cu legea.

În jurul prânzului, însoţit de bodyguarzi şi soţie, Mike Tyson a ajuns la Palatul Parlamentului. Americanul a fost întâmpinat de mai mulţi parlamentari, în frunte cu fostul jucător de tenis Ilie Năstase. Cei doi s-au salutat şi au vorbit preţ de câteva minute.

În drumul său, pe holurile Casei Poporului, Tyson s-a declarat impresionat de clădire şi le-a spus jurnaliştilor că politica este neplăcută.

În principalele săli ale Palatului Parlamentului, fostului campion mondial accesul i-a fost permis numai pe jumătate.

Asta după ce preşedintele Senatului a afirmat că Tyson nu este demn să viziteze Legislativul pentru că a făcut închisoare şi a consumat droguri.

În mandatul 2012-2016, însă, nu mai puţin de 95 de aleşi au fost implicaţi în dosare de corupţie.

În cele din urmă, Tyson a ajuns în sala de şedinţe a deputaţilor, unde, pentru câteva clipe, a ocupat fotoliul celui de-al treilea om în stat.

Deşi a fost escortat de gărzi de corp pe tot parcursul traseului, Tyson s-a oprit să dea autografe şi să se fotografieze. Chiar şi cu jurnaliştii

Mike Tyson va organiza o conferinţă de presă. Acesta va acorda şi interviuri, dar numai reporterilor băieţi, potrivit dorinţelor soţiei sale. Tyson are 50 de ani, a fost campion absolut la categorie grea şi a rămas în istorie drept cel mai tânăr deţinător al titlurilor WBC, WBA şi IBF, pe primul câştigându-l la numai 20 de ani.