Migranţii, nedoriţi în Franţa

DISTRIBUIȚI

Ciocniri violente aseară în Franţa , la Calais, acolo unde forţele de ordine au intervenit prompt pentru a restabili ordinea în tabăra de refugiaţi de aici, cunoscută drept jungla. Tensiunile dintre migranţi şi autorităţi sunt în creştere, după ce Franţa a fost de acord cu ridicarea unui zid de beton între autostrada din oraş şi portul Calais, rută folosită de sute de refugiaţi pentru a pleca spre Marea Britanie.

Efective importante de poliţie au fost trimise în zonele în care trăiesc refugiaţii. Tabăra de la Calais, Jungla, aşa cum e cunoscută, este una dintre cele mai mari din Franţa. Locuitorii din zonă nu au fost nicio clipă încântaţi de prezenţa migranţilor atât de aproape  de casele lor. Aseară tensiunile au escaladat, iar poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă 

La rândul lor migranţii au ripostat aruncând spre poliţişti cu pietre şi gaze lacrimogene. Din fericire ciocnirile nu s-au soldat cu victime în niciuna dintre tabere. Autorităţile franceze au fost de acord cu propunerea Marii Britanii de a construi un zid de beton pe traseul drumului care face legătura între autostrada din zonă şi portul din Calais. Aproape 3 milioane de euro costă ridicarea construcţiei înalte de patru metri, bani suportaţi de Regatul Unit. Atitudinea occidentalilor faţă de valurile de migranţi sosite în Europa este din ce în ce mai ostilă, mulţi dintre cetaţenii ţărilor vestice filmând distrugerile şi mizeria care rămân pe unde trec refugiaţii. O astfel de înregistrare a fost postată recent pe internet de un anonim, care a şinut să sublinieze că Franţa, după sosirea migranţilor, nu mai are nimic în comun cu prezentările din broşurile turistice. Imaginile nu au nevoie de niciun comentariu.