MICROSOFT, PEDEPSE FINALE MAI MARI

DISTRIBUIȚI

Sentinţă definitivă în dosarul microsoft! Toti cei patru inculpaţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Dumitru Nicolae şi Gheorghe Ştefan au primit pedepse mai mari decat în primă instanţă. Asta în ciuda faptului că astăzi, la ultimul termen, fiecare în parte a sperat că nu va primi o pedepsă aspră. Detalii despre acest dosar ne aduce colega mea, Bianca Iacob. Bună seara, Bianca. Te ascultăm.

Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Dumitru Nicolae şi Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi că au încasat comisioane pentru derularea contractelor pentru licenţele Microsoft. Procurorii anticorupţie spun că la mijloc este vorba despre o mită de 60 de milioane de euro, dar şi de un prejudiciu adus statului care se ridică la 27 de milioane de euro. În primă instanţă doar Nicolae Dumitru a fost condamnat la o pedeapsă cu suspendare. Pentru ceilalţi trei magistraţii au decis pedepse de 2 şi 3 ani cu executare. Astăzi, la ultimul termen, inculpaţii din dosar au încercat să răstoarne situaţia în favoarea lor prin tot felul de declaraţii în faţa completului de judecată.

Gabriel Sandu, acuzat de luare de mită a recunoscut în faţa judecătorilor.

Gheorghe Ştefan a menţinut aceeaşi linie a adevărului. După ce un martor din dosar a declarat că banii daţi de Claudiu Florică, denunţător în acest dosar, pentru licenţele Microsoft au ajuns la Pinalti în două tranşe, în pungi sau sacoşe ieftine.

Procurorii spun că Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit 9 milioane de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, ca prin intermediul Elenei Udrea să asigure încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu ministerul comunicaţiilor.

Dorin Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Ghoerghe Ştefan şi Gabriel Sandu pentru a interveni pentru Microsoft. Aproape 16 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei.

Cât despre Nicolae Dumitru, el a început să plângă în sala de judecată când a început să citească de pe o hârtie realizările sale.