„Meciul” dintre grupul restrâns de protestatari violenţi şi jandarmi ar fi putut fi evitat. Asta lasă de înţeles SRI, care susţine că a trimis la Poliţie şi la Ministerul de Interne informări despre prezenţa unor instigatori

DISTRIBUIȚI

„Meciul” dintre grupul restrâns de protestatari violenţi şi jandarmi, din faţa Guvernului, ar fi putut fi evitat. Asta lasă de înţeles SRI, care susţine că a trimis la Poliţie şi la Ministerul de Interne informări despre riscuri şi despre prezenţa unor instigatori. Ministrul Carmen Dan spune, însă, că nu este adevărat şi că au fost doar două SMS-uri, fără referire la posibile violenţe.

Aceste scene care seamănă cu răfuielile de după meciurile de fotbal ar fi putut fi evitate, iar protestul din faţa Guvernului s-ar fi desfăşurat sub controlul forţelor de ordine – asta reiese dintr-un comunicat remis de Serviciul Român de Informaţii, transmis aproape de miezul nopţii, după terminarea manifestaţiei. SRI susţine că a trimis, din timp, informări către Ministerul de Interne şi Poliţie în care se vorbea despre intenţii de deturnare a acţiunii publice.

La aproape 12 ore de la poziţia luată public de SRI, ministrul Afacerilor Interne a venit cu o primă reacţie.Carmen Dan susţine că nu au fost informaţi din timp.

În prima sa reacţie de după proteste, ministrul de interne a ales să înceapă declaraţia cu referiri la oameni din mediul politic şi jurnalistic care ar fi stat în spatele organizării manifestaţiei din Capitală.

Peste 7 mii de forţe ale Ministerului de Interne au fost aseară la protestele organizate în ţară, dintre care mai mult de 1.500 doar în Capitală. În total, au fost organizate 30 de acţiuni de protest.