Mărturii din grădiniţa groazei

DISTRIBUIȚI

Educatoarea din Vrancea, care a fost filmată în timp ce lovea şi umilea mai mulţi copii, este anchetată de poliţişti. Oamenii legii s-au autosesizat şi urmează să facă verificări. În acelaşi timp, satul Poiana s-a împărţit în două: părinţi care nu vor să-şi mai lase copiii la grădiniţa groazei şi localnici care o susţin pe femeie. Vă avertizăm, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Copii nu doar că sunt loviţi, ci şi jigniţi de cea care ar fi trebuit să îi educe. Femeia însă ignoră toate rugăminţile celor mici care, fie nu stăteau la locul lor, fie nu reuşeau să reţină câteva versuri dintr-o poezie.

Imaginile şocante au împărţit satul Poiana în două. Părinţii copiilor matrataţi spun că au mai cerut schimbarea educatoarei şi anul trecut.

Părinţii se tem acum pentru copii, mai ales că, spun aceştia, cadrul didactic ar avea probleme de sănătate. Femeia s-a întors astăzi la grădiniţă şi continuă să îşi găsească scuze pentru comportamentul agresiv faţă de preşcolari.

Scenele revoltătoare au fost suprinse de Iuliana Miron, mama unei fetiţe de doar patru ani, care a vrut să vadă cu ochii ei ce se întâmplă de fapt în grădiniţă. Părintele spune că nu a vrut să intervină, tocmai pentru a aduna dovezi împotriva cadrului didactic.

Astăzi, o echipă de la Inspectoratul Şcolar Vrancea a venit la grădiniţă. Decizia sancţionării cadrului didactic îi revine însă conducerii şcolii.

Directorul şcolii este uimit de cele petrecute şi spune că în urmă cu doar trei săptămâni educatoarea a fost testată psihologic.

Femeia riscă de la o simplă mustrare, până la desfacerea contractului de muncă. În acest caz, poliţiştii dar şi cei de la protecţia copilului s-au sesizat şi urmează să facă verificări.

Psihologii atrag atenţia că astfel de comportamente lasă urme adânci, pe termen lung.