MARTE, URMĂTOAREA DESTINAȚIE

DISTRIBUIȚI

Elon Musk, fondatorul companiilor Tesla Motors şi Space-EX, doreşte înfiinţarea unei colonii umane pe Marte, în următoarea sută de ani. Omul de afaceri vizionar a vorbit în cadrul Congresului Astronautic Internaţional din Mexic despre posibilitatea împlinirii acestui vis al omenirii. Demersurile pentru acest proiect au fost deja începute.

Multi-miliardarul Elon Musk a prezentat în faţa unui public avizat intenţiile companiei sale, SpaceX, de a coloniza planeta roşie. El doreşte curse regulate către Marte, acolo unde, peste un secol, ar putea trăi un milion de oameni.

Teoretic, aproape oricine ar putea ajunge pe a patra planetă de la Soare, în viitorul nu prea îndepărtat. Un bilet către această destinaţie cosmică ar costa între o sută de mii şi 200 de mii de euro, în funcţie de greutatea pasagerului. Scopul final este ca aceste colonii de pe Marte să se întreţină singure, independent de ajutorul celor rămaşi pe Terra.

Compania SpaceX a început deja lucrul la flota care va transporta oameni pe Planeta Roşie, iar recent a testat o rachetă puternică, botezată Raptor. Navetele ar trebui să fie reutilizabile şi să poată face călătorii către şi dinspre Marte. Însă viziunea lui Elon Musk nu se opreşte aici. El spune că omul ar putea călători şi spre sateliţii naturali ai planetei Jupiter şi chiar mai departe de atât.