Maratonul Bucureştiului

DISTRIBUIȚI

Peste 10 000 de oameni au participat astăzi la cel mai mare maraton în Bucureşti. Alergătorii profesionişti s-au întrecut pe distanţa de 42 kilometri, în vreme ce toţi cei care bat la porţile marii performanţe s-au înscris la cursa de semimaraton ori la ştafetă. Participanţii au fost bucuroşi să alerge la acest eveniment şi pe lângă sport în aer liber s-au şi distrat. Iar vremea a ţinut cu ei, pentru că astăzi a fost o zi splendidă în Capitală, cu mult soare.

Deşi au alergat zeci de kilometri, participanţii la maratonul Capitalei s-au şi distrat. Mulţi dintre ei au preferat să alerge în echipamente bizare şi, spre satisfacţia lor, chiar au fost premiaţi la final pentru ingeniozitate.

La evenimentul de azi l-am întâlnit pe Nicolae Soare, sportiv de performanţă care a practică atletismul şi care a participat la maratonul de la Jocurile Olimpice din acest an. La Bucureşti a ieşit pe primul loc la ştafetă.

Cei mai mulţi participanţi au fost însă amatori, din ţară şi din străinătate.

Finaliştii au fost răsplătiţi cu multe premii atrăgătoare de către organizatori.

Fondatorii evenimentului cred că anul viitor, la cea de-a 10 a ediţie, vor veni mult mai mulţi participanţi. Anul acesta au alergat 12.000 de oameni din 60 de ţări.