Mai tinere cu zece ani

DISTRIBUIȚI

Nu s-a inventat bagheta magică menită să le ţină veşnic tinere pe reprezentantele sexului frumos, dar există, în schimb, procedee care le pot întineri pe doamne. Una dintre acestea este liftingul facial cu fire absorbabile, care întineresc tenul chiar şi cu zece ani. Întreaga procedură durează 30 de minute, iar rezultatele sunt vizibile imediat. Firele stimulează producerea de colagen, iar procedura este non invazivă.  

După 30 de ani, iar fermitatea pielii are de suferit, iar ridurile sunt tot mai evidente. Este momentul în care aşa numitul „triunghi al frumuseţii” se inversează, iar oglina nu mai este tocmai cea mai bună… prietenă. Soluţia de a da timpul înapoi, spun medicii esteticieni, este rejuvenarea facială şi liftingul cu fire PDO, adică de polidioxanonă.

Astfel, pielea arată mai tânără cu cinci până la 10 ani. Procedura presupune anestezie locală, iar primele rezultate se văd după jumătate de oră.

Este considerată cea mai sigură variantă non invazivă de întinerire, iar procedura poate fi aplicată atât pentru zona feţei, reconturarea buzelor, decolteu, lifting de sprâncene sau corectarea bărbiei duble. Există anumite restricţii pentru cele care au anumite probleme de sănătate.

Anca a încercat pentru prima dată acest tip de procedură. Are 34 de ani şi, spune ea, a vrut să-şi întinerească tenul.

Costul unei astfel de proceduri diferă în funcţie de numărul de fire şi de aria lor de plasare şi variază între 800 şi 1600 de euro.