Maestrul Horia Vîrlan a gătit la Focşsani

DISTRIBUIȚI

A devenit deja o tradiţie ca în zilele Festivalului Viei şi Vinului, de la Focşani, să gătească celebrul maestru Horia Vîrlan. Simpaticul bucătar de la emisiunea „Mama mea găteşte mai bine” a înmânat şi premiul „Bucătarul de aur”, celui mai iscusit concurent. În Focşani a fost însă, fortotă mare, întreg weekend-ul. Vrâncenii au sărbătorit culesul viei cum ştiu ei mai bine: cu must, mititei şi muzică de petrecere.

Intâlnirea maestrului Horia Vîrlan cu vrâncenii a avut loc într-un mall din Focşani. Bucătarul a jurizat concursul de gastronomie „Bucătarul de aur”, la care au participat atât bucătari profesionişti, dar şi un grup de elevi talentaţi.

Emoţiile celor înscrişi în concus au atins cote maxime în momentul în care s-a dat verdictul. Impresionat de elevii pasionaţi de gătit, Horia Vîrlan, i-a premiat pe toţi.

Premiul întâi a fost obţinut însă de o bucătăreasă cu experienţă.

După concurs. Horia Vîrlan a trecut la cratiţă. A gătit o cremă de urdă cu smântână şi mămăligă cu lapte, dar şi un ratatouille de legume.

A fost fortotă mare, însă, întreg weekend-ul la Focşani. Zeul Vinului, Bachus, a fost sărbătorit cu mititei, pastramă, must şi muzică de petrecere.