Lux, opulenţă şi…viteză! Cu asta se laudă constructorii de maşini, care au pregătit modele spectaculoase pentru Salonul Auto de la Dubai de anul acesta. Autoturismul cu 5 mii de cai putere, modelele unicat, personalizate cu citate, sau microbuzul electric sunt printre surprizele celei de-a 14-a ediţii a evenimentului

DISTRIBUIȚI

Lux, opulenţă şi…viteză! Cu asta se laudă constructorii de maşini, care au pregătit modele spectaculoase pentru Salonul Auto de la Dubai de anul acesta.  Autoturismul cu 5 mii de cai putere, modelele unicat, personalizate cu citate, sau microbuzul electric sunt printre surprizele celei de-a 14-a ediţii a evenimentului.

Dubai International Motor Show a debutat în forţă anul acesta cu autoturisme pentru toate gusturile.

Viteza şi formele aerodinamice au predominat. De pildă, cei de la Devel, au adus modelul Sixteen, o maşină cu 5 mii de cai putere, care poate depăşi viteza de 500 de kilometri pe oră-

Nici cei de la Lamborghini nu s-au lăsat mai prejos. Noul Aventador are 730 de cai putere şi costa aproape jumătate de milion de dolari.

)Britanicii de la McLaren au prezentat un model unicat, creat special pentru un client din Dubai. Modelul 720S este o combinaţie de negru cu finisaj lucios şi mai multe accente aurii. Piesa de rezistenţă este aripa din spate, pe care a fost inscripţionat un citat al fondatorului companiei, Bruce McLaren. Rolls Royce a adus în premieră noul Phantom – silenţios, luxos şi cu un preţ pe măsură – 450 de mii de dolari.

Din seria automobilelor prietenoase cu mediul, Volkswagen a prezentat un concept electric de microbuz, pe care intenţionează să-l producă în serie în 2019, iar BMW, conceptul x7, cel mai mare din categoria SUV, cu versiune plug-in hybrid.