Luptă să trăiască, iar oameni cu suflet mare îi sunt alături. O lebăda a fost găsită degerată pe o plajă din Mangalia

DISTRIBUIȚI

Luptă să trăiască, iar oameni cu suflet mare îi sunt alături. Vorbim despre o lebăda care a fost găsită degerată pe o plajă din Mangalia. Iniţial, pasărea a fost luată de o iubitoare de animale, după care a fost preluată de medicii unei organizaţii non-guvernamentale, care se ocupă de salvarea necuvântătoarelor aflate în suferinţă. Are o aripă luxată, este oarbă şi, după zile întregi de tratament, a început în sfârşit să mănânce.

Astăzi, pe masa de operaţie din clinica Organizaţiei Non-Guvernamentale Dog Rescue România nu se mai află un câine sau o pisică. Medicul Rudolf Hofmann încearcă să hrănească o lebădă. Pasărea a fost găsită pe o plajă din Mangalia şi a ajuns în Capitală într-o stare deplorabilă.

Până ieri, doctorul i-a dat să mănânce numai cu ajutorul seringii. Astăzi, însă, după aproximativ zece zile de tratament a început să se hrănească singură. În cada în care sunt spălaţi câinii, în timp ce apa-i curge pe penele fine şi strălucitoare. Aşa, se simte în siguranţă.

Femeia care a salvat-o de pe plajă a apelat imediat autorităţile, dar degeaba.

Medicul Rudolf Hofmann este optimist şi spune că în scurt timp se va vindeca. Drept urmare, are nevoie de o familie.

Lebăda norocoasă a primit şi un nume: Ioana. După numele voluntarei care s-a dus să o preia din Mangalia.

Dacă în drumul dumneavoastră zăriţi păsări, lebede, pescăruşi, raţe, cormorani şi nu numai, hrăniţi-le. Daţi-le pâine, cereale sau orice aveţi la îndemână. Sute de zburătoare mor în fiecare iarnă din cauza temperaturilor extreme.