Luare de ostatici în Belgia

DISTRIBUIȚI

Luare de ostatici într-un magazin dintr-o suburbie a Bruxellesului. 15 oameni au fost luaţi prizonieri noaptea trecută de un tânăr înarmat cu un cuţit. Potrivit primarului din Forest, acolo unde a avut loc incidentul, atacatorul este fiul unui consilier local. Suspectul a fost arestat.

15 persoane – clienţi şi angajaţi ai unui magazin – au fost luate ostatice marţi seara în suburbia Forest a capitalei Belgiei. 30 de oameni se aflau în spaţiul comercial atunci când tânărul a început să îi ameninţe cu o armă. AHMED OUAR-TASSI, tatăl atacatorului, şi-a exprimat disperarea profundă în privinţa acţiunilor unuia dintre cei patru fii ai săi. OUAR-TASSI a declarat că băiatul său suferă de ani de zile de probleme psihice. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Unii dintre martori au declarat iniţial că atacatorul avea un pistol în mână. El ar fi strigat doar că nu vrea să ajungă la puşcărie.

Autorităţile încearcă să stabilească acum motivele din spatele luării de ostatici. Poliţia crede că incidentul a fost de fapt o tentativă nereuşită de jaf şi nu suspectează nicio legătură teroristă.