Lecţii de educaţie financiară

DISTRIBUIȚI

Cinci mii de elevi de liceu vor învăţa la şcoală despre piaţa de capital, mecanismele bursei şi diferite tipuri de investiţii. Infomaţiile spuse pe înţelesul lor se regăsesc într-un manual şcolar. Vesiunea complet rescrisă a acestuia a fost lansată şi va ajunge pe băncile liceenilor. Până acum, peste 3.700 de elevi din 77 de licee din ţară au ales să studieze acest manual fie ca disciplină opţională, fie la orele de dirigenţie şi consiliere.

Manualul „Bursa şi Investiţiile” este împărţit în şase capitole, elevii învăţând, printre altele, cum se poate crea un portofoliu de investitor. De asemenea, au la dispoziţie şi o serie de teste care să-i ajute să-şi verifice nivelul de cunoştinţe.

La prima versiune a manualului, peste 3.700 de elevi din 77 de licee au ales să aibă studieze manualul fie ca disciplină opţională, ori la orele de dirigenţie şi consiliere. Acum, aproape 5.000 de liceeni îl vor studia.

Elevii care l-au răsfoit deja sunt încântaţi de informaţiile pe care le-au găsit.

Informaţiile pe care le-au aflat despre investiţii, piaţa de capital şi bursă, i-au făcut pe mulţi dintre elevi să ia în calcul varianta de a se transforma în investitorii odată ce-şi pun pe picioare propriile afaceri.