La vârsta de 3 ani, singura grijă pe care ar trebui să o aibă un copil este să se joace. Din păcate, Teodor, învaţă în aceste momente să lupte pentru copilăria lui. A fost diagnosticat cu o hemipareză, care îi afectează inclusiv mâinile. Braţul drept nu îl poate ridica, iar când merge la grădiniţă trebuie să poarte un guler cervical pentru a-şi ţine capul drept. Drama micuţului a pornit în urma înţepăturii unei insecte

DISTRIBUIȚI

La vârsta de 3 ani, singura grijă pe care ar trebui să o aibă un copil este să se joace. Din păcate, Teodor, învaţă în aceste momente să lupte pentru copilăria lui. A fost diagnosticat cu o hemipareză, care îi afectează inclusiv mâinile. Braţul drept nu îl poate ridica, iar când merge la grădiniţă trebuie să poarte un guler cervical pentru a-şi ţine capul drept. Drama micuţului a pornit în urma înţepăturii unei insecte. Teodor riscă să rămână paralizat pe viaţă, dacă nu se operează urgent. Intervenţia poate fi făcută doar la o clinică din Viena. Pentru asta, familia este nevoită să suporte costuri pe care nu şi le poate permite, fără ajutorul nostru.

Teodor este un adevărat luptător încă de mic. S-a născut prematur, la 32 de săptămâni, cu o serie de complicaţii şi cântărind doar 1.300 de grame. A fost puternic însă, şi cu ajutorul familiei, micuţul a început să ia în greutate şi să se recupereze spectaculos. Vorbea, mânca şi se juca aşa cum o face un copil normal şi sănătos. Din păcate, toată armonia a fost curmată brusc, în vara anului 2016. Pe atunci, Teodor avea 2 ani şi 5 luni. După un weekend petrecut cu familia la mare, băieţelul a început să se simtă rău.

Aşa zisa răceală avea să fie de fapt mai gravă. La o săptămână de când s-au întors din vacanţă, mama a observat că micuţul era paralizat. Avea gâtul înţepenit şi nu se mai putea mişca.

Teodor a fost transferat de urgenţă în la spitalul clinic de urgenţă pentru copii „Marie Curie” din Bucureşti. După o mulţime de investigaţii şi analize medicale, medicii tot nu au reuşit să stabilească un diagnostic clar. Au urmat tratamente cu antibiotice şi imunoglobulină, în urma cărora Teodor începea să se simtă mai bine şi începea să îşi mişte degetele.

Din nefericire, miracolul nu a ţinut mult. Starea micuţului a început să se înrăutăţească din nou.

De acum, jucăriile lui sunt doar cele care îl pot ajuta să se facă bine, iar când merge la grădiniţă trebuie să poarte un guler cervical.

În România, Teodor nu are salvare, aşa că a căutat ajutor peste hotare. Părinţii au plecat cu băieţelul la o clinică din Viena, unde doctorii austrieci au depistat cauza bolii. A fost înţepat de o insectă, care i-a provocat paralizia. Copilăria îi poate fi redată de o intervenţie chirurgicală constă în implantarea nervilor.

Numai că operaţia trebuie făcută la începutul lunii februarie, adică în nici 3 săptămâni, iar costurile se ridică la suma de 25.000 de euro. Mult peste puterile părinţilor. Teodor are mare nevoie să fie operat rapid, în caz contrar, băieţelul nu se mai poate recupera şi sunt şanse să rămână paralizat pe viaţă. Până acum, prin intermediul Asociaţiei Salvează o inimă, s-a strâns suma de aproximativ 12.000 euro. Puteţi ajuta şi dumneavoastră ca băieţelul să fie salvat, donând 2 euro prin sms la 8832 cu textul TEODOR. Haideţi să îi oferim lui Teodor şansa la o copilărie frumoasă şi fără griji. Împreună îl putem ajuta!