La Spitalul Judeţean din Timişoara continuă scandalul dintre conducere şi şeful secţiei de chirurgie vasculară. Mai multe asistente şi infirmiere acuză comportamentul dictatorial al medicului Mihai Ionac. Mai mult, conducerea unităţii sanitare susţine că doctoral Ionac nu ştie să îşi gestioneze internările şi din această cauză a ajuns să pună pacienţi pe holul spitalului

DISTRIBUIȚI

La Spitalul Judeţean din Timişoara continuă scandalul dintre conducere şi şeful secţiei de chirurgie vasculară. Mai multe asistente şi infirmiere acuză comportamentul dictatorial al medicului Mihai Ionac. Mai mult, conducerea unităţii sanitare susţine că doctoral  Ionac nu ştie să îşi gestioneze internările şi din această cauză a ajuns să pună pacienţi pe holul spitalului. De partea cealaltă, cel acuzat spune că toate internările sunt urgenţe, iar şefii spitalului ar fi trebuit să gasească o soluţie pentru pacienţi.

Pe coridoarele Clinicii de Chirurgie Vasculară au început să apară, din nou, paturi cu pacienţi. Secţia dispune de 27 de paturi, dar numărul celor internaţi este mai mare.

Medicul Mihai Ionac susţine însă că depăşeşte numărul alocat de paturi pentru că pacienţii sunt urgenţe şi trebuie să fie supuşi unor intervenţii chirurgicale.

Conducerea spitalului a reacţionat la acuzaţiile medicului Mihai Ionac şi susţine că prin prezentarea imaginilor cu pacienţi pe hol, şeful clinicii încearcă să abată atenţia de la comportamentul pe care îl are faţă de asistente şi infirmiere. Mai mult, şefii unităţii sanitare mai spun că doar jumătate din pacienţi sunt de fapt urgenţă, iar restul ar putea fi programaţi.

Nu doar conducerea spitalului este în conflict cu medicul Mihai Ionac. Acesta a fost sancţionat cu 10 la sută din salariu după ce ar fi jignit mai multe asistente şi infirmiere.

Doctorul Mihai Ionac susţine că nu ar fi făcut o asemenea afirmaţie şi că, de fapt, totul este o invenţie, fiind vorba doar de o banală neînţelegere.

Şeful secţiei de chirurgie vasculară a anunţat că a contestat sancţiunea dată de conducerea spitalului, ba mai mult, în urma scandalului le-a ceut managerilor să îşi de a demisia.