La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Este 1 decembrie, este ziua noastră, este ziua în care mai mult ca oricând trebuie să ne amintim că suntem datori să trăim frumos, aşa cum şi-au dorit strămoşii noştri. În urmă cu 99 de ani, au făcut Marea Unire

DISTRIBUIȚI

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Este 1 decembrie, este ziua noastră, este ziua în care mai mult ca oricând trebuie să ne amintim că suntem datori să trăim frumos, aşa cum şi-au dorit strămoşii noştri. În urmă cu 99 de ani, au făcut Marea Unire, dar generaţiile de-acum par că se chinuie să facă marea dezbinare! Lor să le-amintim care au fost valorile de-odinioară şi lor să le spunem că sunt o mulţime de motive pentru care românii trebuie să rămână un popor unit! Avem CU CE şi mai ales CU CINE să ne mândrim, iar asta s-a văzut şi astăzi, la parada impresionantă la Arcul de Triumf din Bucureşti! România, să trăieşti!

După ce preşedintele Iohannis a fost întâmpinat de Garda de Onoare, imnul României a răsunat la Arcul de Triumf.

Pe tot parcursul imnului, şeful statului a ţinut mâna la piept. Alături i-au stat premierul Mihai Tudose, dar şi foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Traian Băsescu. Ion Iliescu a lipsit în acest an.

Canada, Turcia, Portugalia, Maria Britanie, Statele Unite sau Franţa sunt doar câteva dintre cele 15 ţări aliate.

Cât despre tehnica militară, anul acesta au fost introduse şi mai multe noutăţi.

Prin faţa oamenilor au trecut aproximativ 300 de blindate, maşini de luptă şi lansatoare de rachete.

Prezenţi în număr foarte mare, cei mai impresionaţi au fost copiii.

O zi importantă pentru toţi românii, dar trăită parcă mai intens de militari.

Dragostea faţă de uniforma militară a celor care servesc patria este atât de mare încât au transmis-o involuntar chiar şi copiilor.

Parada militară doin acest an a marcat împlinirea a 99 de ani de la Marea Unire din 1918. >>