La două luni de la scandalul izbucnit la nivelul Ministerului Sănătăţii din cauza întârzierii achiziţiei vaccinului antigripal, dozele încă lipsesc din cabinetele medicilor. La Argeş, de exemplu, din cele 60.000 de doze de vaccin antigripal comandate, au ajuns doar 269. De la Bucureşti, autorităţile locale sunt îndemnate la calm, iar medicii le transmit pacienţilor să … aibă răbdare

DISTRIBUIȚI

La două luni de la scandalul izbucnit la nivelul Ministerului Sănătăţii din cauza întârzierii achiziţiei vaccinului antigripal, dozele încă lipsesc din cabinetele medicilor. La Argeş, de exemplu, din cele 60.000 de doze de vaccin antigripal comandate, au ajuns doar 269. De la Bucureşti, autorităţile locale sunt îndemnate la calm, iar medicii le transmit pacienţilor să … aibă răbdare!

Deşi campania de vaccinare antigripală a început încă din octombrie, teoretic, practic ea nu există. Nu sunt doze în cabinete, iar medicii spun că se confruntă cu o criză reală.

Odată cu venirea sezonului rece, medicii spun că vaccinarea antigripală este cea mai eficientă modalitate de a preveni o epidemie.

Numai că, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii nu s-a asigurat ca aceste vaccinuri să ajung la timp în cabinete, nu mai putem vorbi despre o prevenţie.

În luna septembrie, ministrul sănătăţii Florian Bodog a demis-o pe Amalia Şerban de la conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Medicală şi Sănătate Publică. I-a reproşat că a întârziat procedura de achiziţie a vaccinului antigripal. Chiar şi aşa, vaccinul tot nu a ajuns, şi până la urmă tot pacienţii suferă. Pe banii lor, daţi lună de lună la bugetul asigurărilor.