L-a salvat de la moarte, iar acum îl creşte ca pe propriul copil. O femeie cu suflet mare a adoptat un miel, pe care îl adăpostește în casă de trei săptămâni

DISTRIBUIȚI

L-a salvat de la moarte, iar acum îl creşte ca pe propriul copil. Vorbim despre o femeie cu suflet mare, în a cărei casă locuieşte de trei săptămâni…un miel. Îl cheamă Ion şi s-a născut într-un camion, în timp ce mama lui era dusă la un abator din străinătate. Îşi face nevoile în scutece de unică folosinţă, bea lapte cu biberonul şi se înţelege de minune cu câinii. În minutele următoare, la rubrica „Prieteni fără grai”, vă arătăm că iubirea pentru animale nu are graniţe.

În jur de zece, cincisprezece minute. Cam atât petrece Ion pe afară, în fiecare zi. După plimbare, urmează sevirea mesei.

Ion are trei săptămâni. S-a născut în noaptea de Sfântul Ion, într-un camion plin cu sute de oi. Animalele fuseseră încărcate de la o fermă din Zalău şi urmau să ajungă la un abator din Turcia. Pentru că firma transportatoare nu a avut toate actele în regulă, cel puţin douăzeci şi patru de ore au stat bietele necuvântătoare în frig, fără hrană şi apă. Cosmina Cerva a fost cea care a sesizat autorităţile şi tot Cosmina a fost salvarea mielului. De atunci, viaţa ei s-a schimbat.

Simpaticul miel este prietenos cu toată lumea, dar cel mai mult o iubeşte, evident, pe Cosmina. Oile sunt animale de turmă şi nu trebuie să stea singure. Mai ales în primele zile de viaţă. Încet, încet, mielul Ion a învăţat să-şi facă nevoile în scutece.

Oamenii iubitori de animale se uită la Cosmina cu admiraţie. Văd în ea un suflet uriaş. Femeia este avocat şi fondator al Organizaţiei Non-Profit Mişcarea Dreptate pentru Animale. Mai are acasă două căţeluse şi de când se ştie salvează animale de pe stradă. Cu siguranţă vă întrebaţi ce se va întâmpla cu Ion atunci când va mai creşte. Dar până când va veni vremea să părăsească apartamentul Cosminei, Ion se bucură de iubirea nemărginită a femeii şi de prietenia Mishei, un yorshire terrier foarte energic.