Jurnalist ucis de ISIS

DISTRIBUIȚI

Un jurnalist olandez a fost împuşcat mortal de un lunetist al Statului Islamic. El a fost ucis în oraşul Sirt din Libia. Jurnalistul se afla pe teren, în zona eliberată de sub controlul ISIS, atunci când a fost atins de un glonţ în inimă.

Jeron Orlemans, în vârstă de 45 de ani, a fost ucis pe stradă, în timp ce făcea un material despre deminarea oraşului Sirt din nordul Libiei. Olandezul a fost omorât de la distanţă, de un lunetist, din zona care încă se află sub ocupaţia Statului Islamic.

Jeron lucra pentru publicaţia olandeză Knack şi se afla la a doua vizită la Sirt, oraş pe care îl mai vizitase şi acum două luni. El ar fi trebuit să se întoarcă în ţară săptămâna aceasta. Jurnalistul lasă în urmă o soţie şi trei copii mici.

Colegii lui Jeron spun că jurnalistul ucis, care era şi un fotograf talentat, a fost mereu prudent în deplasările sale. Olandezul a făcut reportaje la faţa locului despre conflictele din Afghanistan, Siria, Libia şi despre călătoria migranţilor către Europa. El a continuat să facă muncă de teren, deşi a fost rănit şi răpit în Siria în 2012, însă eliberat după o săptămână.