Iubesc copiii mai mult ca orice şi îşi dedică viaţa în totalitate lor. Şapte zile din şapte încearcă să le readucă sănătatea şi zâmbetul pe buze. Lor, copiilor bolnavi de cancer. Vorbim despre medicii oncologi din Turcia, pe mâna cărora ajung anual zeci de micuţi din ţara noastră. Şi nu pentru că nouă ne-ar lipsi doctorii dedicaţi şi pregătiţi, ci pentru că ne lipsesc condiţiile decente şi infrastructura medicală

DISTRIBUIȚI

Iubesc copiii mai mult ca orice şi îşi dedică viaţa în totalitate lor. Şapte zile din şapte încearcă să le readucă sănătatea şi zâmbetul pe buze. Lor, copiilor bolnavi de cancer. Vorbim despre medicii oncologi din Turcia, pe mâna cărora ajung anual zeci de micuţi din ţara noastră. Şi nu pentru că nouă ne-ar lipsi doctorii dedicaţi şi pregătiţi, ci pentru că ne lipsesc condiţiile decente şi infrastructura medicală.

El este unul dintre medicii oncologi din Turcia care oferă o a doua şansă copiilor bolnavi de cancer. Inclusiv copiilor români diagnosticaţi cu această boală cumplită. A terminat facultatea în Turcia, s-a specializat în Statele Unite ale Americii şi în Franţa. Secţia de oncologie i-a devenit a doua casă de ani buni.

Aproape zi de zi, medicul se află printre copiii pe care nu îi priveşte ca pe nişte pacienţi, ci ca pe copiii lui. Încearcă din răsputeri să le aline suferinţele. Cu fiecare în parte leagă prietenii straşnice.

Dincolo de medici dedicaţi şi pregătiţi, micuţii bolnavi de cancer au alături şi psihologi.

Până acum, zeci de copii care au ajuns pe mâna medicilor turci au învins cancerul. O mare contribuţie în procesul vindecării a avut-o şi aparatura medicală ultramodernă.

Acest robot, spre exemplu, care a costat un milion şi jumătate de euro şi care a fost fabricat în Italia, măsoară tratamentul de chimioterapie.

Asemenea roboţi mai există în Germania, Japonia şi Statele Unite ale Americii.