IPS Teodosie, acuzații fără sfârșit

DISTRIBUIȚI

Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie a semnat, la poliţia din Constanţa, controlul judiciar după ce judecătorii Curţii de Apel au decis să menţină măsura preventivă instituită de procurorii anticorupţie. L-au aşteptat acolo mai multi preoţi care i-au cerut demisia, pentru că de ani buni nu le-a dat salariile, ci lumânări sau alte obiecte bisericeşti. Totuşi, arhiepiscopul Tomisului este acuzat de procurori de folosirea de declaraţii false pentru obţinerea subvenţiilor agricole de la APIA.

Deşi încolţit cu întrebări şi acuzaţii grave, Arhiepiscopul Teodosie şi-a văzut de drum fără să dea vreo explicaţie.

Contestatarii fac parte din grupul preoţilor care au transmis o scrisoare deschisă Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în care au mărturisit că nu mai pot îndura să fie umiliţi de Arhiepiscop.

Preoţii care-l contestă pe Teodosie afirmă că nu şi-au mai primit salariile de luni bune, ci doar câteva bunuri bisericeşti.

Înaltul Prelat se află sub control judiciar, după ce procurorii DNA l-au acuzat că a luat mită 500 de euro de la un alt preot, dar şi pentru că ar fi încasat ilegal 300 de mii de euro din fonduri europene pentru ferma Nazarcea, aflată în paragină.

IPS Teodosie va participa pe 28 şi 29 octombrie la întâlnirea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Acesta este forul care poate decide înlocuirea înaltului ierarh.