IOHANNIS ÎL VREA PE CIOLOŞ ÎN POLITICĂ

DISTRIBUIȚI

Varianta Cioloş premier după alegerile parlamentare din 11 decembrie pare tot mai credibilă. Şeful statului i-a sugerat, subtil, premierului Dacian Cioloş să intre în politică alături de Partidul Naţional Liberat. Mai exact, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că îşi doreşte ca actualul prim-ministru să îşi continue proiectele începute, însă nu înainte să îşi declare adeziunea la un partid politic. Iar intrarea lui Cioloş în PNL, ar schimba imaginea partidului, care trece printr-o criză fără precendent, după ce Vasile Blaga a fost pus sub acuzare de Direcţia Naţională Anticorupţie, a subliniat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis este mulţumit de activitatea actualului Guvern şi ar vrea ca Cioloş să rămână în fruntea Executivului şi după alegerile din decembrie. Dar nu în calitate de tehnocrat.

În cadrul întâlnirii liderilor Partidului Popular European, care a avut loc la un hotel din Capitală, şeful statului a mai precizat că Partidul Naţional Liberal trece printr-o criză de proporţii. În plus, având în vedere că, până acum, liberalii sunt cei care şi-au arătat public susţinerea faţă de actualul cabinet de la Palatul Victoria, preşedintele i-a sugerat într-o oarecare măsură premierului să îşi îndrepte atenţia către PNL.

Însă, potrivit propriilor declaraţii, Cioloş nu va intra în niciun partid politic şi nu va candida la alegerile parlamentare.

Între timp, continuă criza în tabăra liberalilor. În jurul prânzului, la o zi după ce şi-a dat demisia din fruntea Partidului Naţional Liberal şi a renunţat la statutul de şef de campanie electoral, Vasile Blaga a revenit la sediul PNL din Capitală cu planuri de viitor.

Vasile Blaga este acuzat de procurori că, împreună cu vicepreşedintele de atunci al PDL, Ştefan Gheorghe, ar fi vrut să strângă bani pentru partid. Acest lucru ar fi urmat să se întâmple prin numirea unor persoane cheie în funcţii importante ale unor companii naţionale şi instituţii publice, care ar fi dat câştig de cauză la licitaţii firmelor dispuse să cotizeze pentru partid. În acest sens, Blaga a primit de la un om de afaceri 200.000 de euro, iar de la Pinalti alţi 500.000 de euro.