Ioan Niculae, chemat la DIICOT

DISTRIBUIȚI

Ioan Niculae are din nou probleme cu justiţia. După ce ieri a fost audiat la DNA, în dosarul cărţilor scrise în spatele gratiilor,  azi omul de afaceri  a fost chemat şi la DIICOT în dosarul Romgaz. Procurorii antimafia au anunţat după patru ani de cercetare că vor reface întreaga anchetă. Iar anchetatorii vor relua toate audierile martorilor şi suspecţilor în acest dosar în care sunt vizaţi şi foşti miniştri ai Economiei.

Aproape de ora 10 Ioan Niculae a coborât din jeep ul său şi a intrat în sediul DIICOT fără să facă declaraţii.

După ce procurorii DIICOT au anunţat că se va reface ancheta în dosarul” Romgaz, gaze ieftine” , iată că suspecţii din acest dosar vin rând pe rând aici la sediul DIICOT . După ce săptămâna trecută a venit Adrian Videanu, astăzi  i-a venit rândul lui Ioan Niculae. Acesta a aflat noile sale acuzaţii şi anume: de const de grup organizat, de spălare de bani dar şi de complicitate la delapidare.

Patru ani au lucrat procurorii la acest dosar, după care au luat decizia de a reface ancheta pentru  că erau anumite nereguli în referat.  Foştii ministri de la Economie, Adrian Videanu şi Varujan Vosganian, sunt acuzaţi că ar fi aprobat în Guvern anumite ordine şi memorandumuri prin care Romgaz să vândă gaze ieftine către firma controlată de Ioan Niculae, Interagro. Tot anchetatorii au susţinut că Niculae a cumpărat în acest fel de la stat gaze de 500 de milioane de dolari dintre care 100 de milioane de dolari reprezintă valoarea deducerilor acordate ilegal. Milionarul a părăsit sediul DIICOT după o oră.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu fostul ministru al Economiei Adrian Videanu care a fost citat pe 5 octombrie pentru a i se aduce la cunoştinţă schimbarea încadrării din dosar.

Atunci Videanu contrazicea acuzaţiile procurorilor că ar fi primit firma lui Ioan Niculae gaze mai ieftine.

Prejudiciul în dosarul iniţial este de 120 de milioane de dolari.  Fostul ministru Varujan Vosganian, suspect în acest caz nu a fost cercetat niciodată şi asta pentru că Senatul a respins de două ori cererea DIICOT de urmărire penală în cazul său. Acum probabil procurorii vor face o nouă cerere.