Într-o ţară în care 7 copii dintr-o mie mor anual înainte de a împlini vârsta de un an, Sonia, o fetiţă care a fost salvată după ce s-a născut cu inima în partea dreaptă, vrea să-i ajute pe toţi ceilalţi micuţi care nu au norocul să se nască sănătoşi. Şi-a propus să reabiliteze Secţia de Terapie Intensivă a Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, unde anual sunt internaţi peste 500 de copii în stare gravă

DISTRIBUIȚI

Într-o ţară în care 7 copii dintr-o mie mor anual înainte de a împlini vârsta de un an, Sonia, o fetiţă care a fost salvată după ce s-a născut cu inima în partea dreaptă, vrea să-i ajute pe toţi ceilalţi micuţi care nu au norocul să se nască sănătoşi. Şi-a propus să reabiliteze Secţia de Terapie Intensivă a Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, unde anual sunt internaţi peste 500 de copii în stare gravă – o secţie dotată cu doar două ventilatoare şi în care infecţiile nozocomiale îi pândesc pe nou-născuţi la tot pasul.

Sonia s-a născut cu inima în partea dreaptă. După tratamentele primite, a plecat acasă împreună cu mama sa, dar după doar o zi a făcut stop cardio-respirator aşa că, a ajuns din nou la spital. Acolo, micuţa a suferit alte două stopuri cardio-respiratorii.

Au urmat câteva ore de resuscitări, intubare şi ventilare mecanică. Apoi, un diagnostic crunt: infecţie cu Klebsiella – o infecţie care ar fi putut s-o omoare şi din cauza căreia nici un spital din România nu a mai vrut s-o primească pe micuţa Sonia. Familia ei s-a luptat atunci pentru a pleca la tratament în străinătate.

Sonia a împlinit anul trecut frumoasa vârstă de 9 ani într-un spital din Statele Unite ale Americii. Acum, ea îşi doreşte ca toţi ceilalţi copii care se nasc bolnavi să poată primi îngrijirea de care ea s-a bucurat. Însă Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului nu este dotat cu tot ce trebuie. Există doar 20 de paturi care deservesc toate judeţele aflate pe o rază de 200 de kilometri de Capitală şi niciun salon de izolare.

Miraculos, Sonia a reuşit să treacă de toate aceste obstacole şi acum este un copil fericit care se ambiţionează să învingă realitatea cruntă

De la Super Sonia trebuie să învăţăm că nimic nu este imposibil. Împreună putem reuşi să reabilităm Secţia de Terapie Intensivă a Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, pentru care nu s-au găsit bani în ultimii cinci ani. Pentru asta este nevoie de sute de mii de SMS-uri. Poţi salva şi tu o inimă dacă trimiţi mesajul INIMĂ la 8844 şi donezi doi euro lunar.