Interlop român, dat de gol pe Facebook

DISTRIBUIȚI

Reţea de de infractori români, care a terorizat Italia, prinsă după o postare pe facebook. Liderul grupării, Danuţ Văduva, a fost reţinut după ce unul dintre locotenenţii lui a postat pe reâeaua de socializare cp este angajatul unei… asociaţii interbaţionale e jafuri. Capul reţelei a fost mai apoi asaltat de către procurorii din Iaşi şi predat autorităţilor italiene. 

Dănuţ Văduva a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi români din Italia, după ce, în 2014 a pus bazele unei reţele de crimă organizată. Gruparea era formată din zeci de persoane, dintre care şapte formau nucleul dur al organizaţiei.

Alături de fratele său geamăn Florin Văduva şi alţi 5 interlopi, Dănuţ Văduva ataca reşedinţe de lux din Sardinia, precum şi benzinării , firme,  baruri şi supermarket-uri. Ba mai mult, interlopul român a dat lovitura chiar în sediul adnministrativ al unui port maritim, în care se aflau sume importante de bani.

Potrivit anchetatorilor italieni, indivizii cu vârste cuprinse între 25-35 de ani erau autorii unor jafuri şi tâlhării bine puse la punct. Fiecare detaliu era atent calculat, iar cei care luau parte de lovitură îşi cunoştea bine rolul.

După ce a continuat să îi terorizeze pe italieni timp de 2 ani, Dănuţ Văduva a fost în cele din urmă dat în vileag, chiar de către unul din camarazii săi, care acţiona în Sardinia.  Bărbatul a recunoscut pe contul său de facebook că face parte dintr-o grupare internaţională de crimă organizată.

În cele din urmă, procurorii de la Curtea De Apel Iaşi au reuşit să îl prindă pe liderul organizaţiei, Dănuţ Văduva. Aflat în faţa instanţei, acesta a fost de acord să fie predat autorităţilor italiene.

Până la momentul de faţă anchetatorii au stabilit un prejudiciu de peste 200.000 de euro.