Îngrijitoare la grădiniţă, depistată cu TBC

DISTRIBUIȚI

Alertă la Calafat, după ce o îngrijitoare de la o grădiniţă a fost diagnosticată cu virusul tuberculozei. Femeia a fost internată, iar acum, cei peste 100 de copii din unitatea de învăţământ vor fi testaţi. Autorităţile spun că nu este primul caz de acest gen înregistrat în Dolj.

113 copii din cadrul grădiniţei cu program prelungit nr. 3 din Calafat sunt în pericol, după ce una dintre îngrijitoare a fost depistată ca fiind purtătoare a virusului TBC. Mai grav este că femeia avea atribuţii în servirea mesei pentru preşcolari, iar acum toţi părinţii acestora au intrat în panică. Unii au decis chiar să îşi retragă temporar copiii de la grădiniţă

Îngrijitoarea a anunţat conducerea unităţii că este diagnosticată cu TBC şi că se va interna în spital. Imediat după aflarea veştii, la nivelul grădiniţei, s-au luat măsura de igienizare a tuturor spaţiilor.

Toţi cei care au intrat în contact cu îngrijitoarea a vor fi testaţi pentru a se vedea dacă au fost infectaţi.

Primele rezultate prelevate de la copii vor fi gata cel mai devreme joi, dar medicii vor relua şi pe viitor testele, pentru că perioada de incubaţie a virusului este mult mai mare. Acesta al doilea caz, în ultimele şase luni, la nivelul judeţului Dolj, când o persoană care lucrează în sistemul educaţional este depistată cu TBC. Cu toate acestea, spun autorităţile, nu poate fi vorba, deocamdată, de o epidemie.