Infirmieră moartă în timpul programului

DISTRIBUIȚI

O infirmieră a murit, în această dimineaţă, în timpul programului de lucru, la Spitalul de Urgenţă din Sibiu, la doar o săptămână după ce o asistentă de la Pediatrie şi-a pierdut viaţa. Femeia, de 58 de ani, suferea de o boală a inimii şi în aceste condiţii, spun pacienţii, ar fi muncit prea mult. Reprezentanţii spitalului precizează însă că femeia era în tură, conform graficului. Inspectorii în muncă vor demara o anchetă, având în vedere că femeia a murit în timpul serviciului.

Reprezentanţii spitalului din Sibiu spun că infirmiera de 58 de ani a făcut infarct, în timp ce se afla în lift şi mergea spre bucătăria spitalului după mâncare. A fost găsită prăbuşită la pământ.

Cu toate acestea, unul dintre pacienţii cu care infirmiera a vorbit pentru ultima dată, înainte de a pleca spre bucătărie, spune că, de fapt, epuizarea ar fi ucis-o pe femeie.

Decesul infirmierei va face obiectul unei anchete ale inspectorilor în muncă, dar şi, cel mai probabil, a Spitalului Clinic de Urgenţă din Sibiu.

Moartea infirmierei vine după ce, în urmă cu doar o săptămână, o asistentă medicală, de 30 de ani de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu,  decedat după ce a ieşit din tură. Familia femeii susţine că acesta ar fi murit de epuizare, iar Parchetul din Sibiu a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.