Indemnizaţia record a fost plătită

DISTRIBUIȚI

Cea mai mare indemnizaţie încasată de un părinte pentru creşterea copilului a fost plătită. Suma este una record. 35.000 de euro.

Este vorba despre un tată din Sibiu, care se află în concediu de creştere copil şi care, potrivit legii ar fi trebuit să încaseze o indemnizaţie lunară de 35.000 de euro. Asta conform veniturilor pe care le-a declarat. Omul a depus actele în vară, dar plata s-a făcut abia acum. În conturile bărbatului a intrat suma aferentă alocaţiei pe cele trei luni. Adică 105.000 de euro.

Toată vara omul nu a încasat banii pentru că autorităţile i-au verificat actele. Directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale spune că a aşteptat trei luni un răspuns de la ANAF, în care să se spună dacă veniturile declarate de acest tată sunt legale sau nu. Însă, deocamdată Ficul nu a finalizat verificarea firmelor acestui bărbat.

Potrivit unui anunţ făcut la sfârşitul verii de ministerul Muncii, cele mai mari indemnizaţii intră în buzunarele unor părinţi din Sibiu, Bucureşti şi Constanţa. La polul opus, cea mai mică valoare medie s-a înregistrat la Suceava – 1.182 de lei.