Incidente la marşul pentru unire

DISTRIBUIȚI

Incidente grave au avut loc azi la Marşul pentru Unirea României cu Republica Moldova din Capitală. Sute de români şi basarabeni au plecat pe un traseu bine stabilit şi aprobat de Primăria Capitalei, de la Piaţa Unirii către Piaţa Victoriei, tot în faţa Guvernului oamenii aveau aprobare pentru mişcarea lor. Dar mai multe persoane, în frunte cu liderul mişcării, George Simion au forţat cordoanele de jandarmi şi au vrut să meargă spre Piaţa Universităţii. Pentru că organizatorii nu aveau un protocol semnat şi pentru acest traseu 5 persoane au fost luate cu duba de jandarmi şi duse la secţie pentru a fii legitimate.

Preşedintele Asociaţiei 21 decembrie a venit la Marş după ce a  auzit că liderul mişcării de astăzi, George Simion a fost reţinut de jandarmi.

Oamenii s-au supărat după reţinerea liderului lor şi au scandat minute întregi pe Calea Victoriei pentru eliberarea sa.

Dar oamenii s-au liniştit şi au cerut în continuare unirea românilor de peste tot, aşa cum îşi doreşte tânărul din imagini care ţine să ne dea şi o lecţie de istorie.

De cinci ani se fac astfel de marşuri atât în ţara noastră cât şi în Republica Moldova prin care oamenii cer unirea celor două state. Cele cinci persoane reţinute în frunte cu liderul acestui marş trebuie să dea toate explicaţiile oamenilor legii iar aceştia vor decide ce măsuri vor lua împotriva lor pentru că au trecut ilegal de jandarmi pentru a merge în marş către o zonă în care nu aveau autorizaţie.