Incendiu violent în acestă dimineaţă la Timişoara. Două centre comerciale în care se găseau peste 50 de magazine au ars complet. Un bărbat, paznic la unul dintre magazine, a murit carbonizat. Şapte ore s-au luptat pompierii cu flăcările înalte, iar pagubele sunt de câteva milioane de euro

DISTRIBUIȚI

Incendiu violent în acestă dimineaţă la Timişoara. Două centre comerciale în care se găseau peste 50 de magazine au ars complet. Un bărbat, paznic la unul dintre magazine, a murit carbonizat. Şapte ore s-au luptat pompierii cu flăcările înalte, iar pagubele sunt de câteva milioane de euro. Deocamdată nu se cunoaşte cauza incendiului, dar pompierii cred că este vorba de un scurtcircuit.

Alarma s-a dat puţin înainte de ora cinci, după ce flăcările au cuprins o bună parte dintr-o clădire aflată pe strada comercială din oraş, unde funcţionează zeci de magazine, majoritatea cu produse chinezeşti.

40 de salvatori militari s-au luptat cu flăcările. Au fost chemate echipaje şi de la Buziaş, Lugoj şi Sannicolau Mare. Pompierii au legat mai multe furtunuri între ele de la un hidrant aflat la mai bine de 100 de metri. În sprijin a fost adusă şi o cisternă care să alimenteze maşinile de intervenţie.

După ce au stins flăcările, în prima clădire, pompierii militari au făcut o descoperire macabră. Printre resturile de materiale arse, au găsit trupului carbonizat al unui bărbat. Este vorba de un paznic de noapte care a ars de viu. Proprietarii magazinelor sunt disperaţi. Cei mai mulţi îşi aprovizionaseră magazinele în urmă cu câteva zile, în aşteptarea sărbătorilor. Pagubele se ridică la câteva milioane de euro.

Incendiul a fost lichidat după aproape 7 ore. Pompierii militari încearcă acum să stabilească de la ce au izbucnit flăcările, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.