Încă o mare doamnă a teatrului românesc părăseşte pentru totdeauna scena! Actriţa Cristina Stamate a murit la doar o zi după înmormântarea Stelei Popescu! Cristina Stamate avea 71 de ani şi era internată de trei zile la Spitalul Floreasca! Şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului, iar optimismul ei debordant a făcut-o să urce pe scenă, în faţa publicului, chiar şi după operaţia pe cord deschis

DISTRIBUIȚI

Încă o mare doamnă a teatrului românesc părăseşte pentru totdeauna scena! Actriţa Cristina Stamate a murit la doar o zi după înmormântarea Stelei Popescu! Cristina Stamate avea 71 de ani şi era internată de trei zile la Spitalul Floreasca! Şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului, iar optimismul ei debordant a făcut-o să urce pe scenă, în faţa publicului, chiar şi după operaţia pe cord deschis. În 2015, la doar două luni după intervenţie, ea s-a întoars pe scena teatrului Constantin Tănase. Într-un interviu pentru Focus, Cristina Stamate a vorbit despre experienţa prin care a trecut, dar şi despre prietenia ei cu Stela Popescu.

Cinci decenii de respect, confesiuni şi emoţii trăite împreună le-au legat pe frumoasele actriţe. Într-un interviu din 2015, Cristina Stamate povestea cum a cunoscut-o pe Stela Popescu, pe vremea când ea  era debutantă la teatrul din Arad, iar Stela era deja o actriţă foarte cunoscută şi iubită.

Stela Popescu a fost şi cea care a ajutat-o pe Cristina Stamate să facă trecerea de la teatrul de provincie la marile scene din Capitală.

Unite de dragostea pentru scenă şi public, cele două doamne ale teatrului au plecat împreună spre constelaţia marilor actori….

Chiar în ziua în care Stela Popescu a fost găsită fără viaţă, Cristina Stamate era internată de urgenţă la spitalul Floreasca. Cunoscuta actriţă suferea de inimă, dar şi de alte afecţiuni. În urmă cu o lună a trecut şi ea printr-un accident vascular cerebral. Starea de sănătate i-a devenit din ce în ce mai precară şi cu toate că medicii de la Floreasca au făcut tot posibilul să o salveze, pentru actriţă ceasul s-a oprit luni dimineaţa,  cu puţin înainte de ora 7.

Colegii de la teatrul Constantin Tănase nu au apucat să-şi dea jos din piept doliul după Stela Popescu că a venit vestea morţii Cristinei Stamate.

Cu forţa pe care doar marii actori o au, în 2015,  Cristina Stamate s-a întors pe scenă la doar două luni de la intervenţia pe cord deschis prin care a trecut. Juca în spectacolul Vivat Revista, la teatrul Constantin Tănase. Din primul rând au aplaudat atunci medicii care au operat-o.

La doi ani distanţă, actriţa a ajuns din nou la spital. De această dată veştile de la medici nu au mai fost unele pline de speranţă. Cristina Stamate a murit la Spitalul Floreasca, la vârsta de 71 de ani.