În Vrancea, tradiţiile de Crăciun şi de Anul Nou sunt păstrate cu sfinţenie aşa că, proprietarii pensiunilor au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile. Cele mai căutate sunt pensiunile de pe valea râului Putna, la Lepşa, care sunt deja rezervate în proporţie de 80 la sută. În ultimii ani, însă, turiştii au descoperit şi frumuseţea satelor de pe Valea Râmnicului Sărat

DISTRIBUIȚI

În Vrancea, tradiţiile de Crăciun şi de Anul Nou sunt păstrate cu sfinţenie aşa că, proprietarii pensiunilor au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile. Cele mai căutate sunt pensiunile de pe valea râului Putna, la Lepşa, care sunt deja rezervate în proporţie de 80 la sută. În ultimii ani, însă, turiştii au descoperit şi frumuseţea satelor de pe Valea Râmnicului Sărat.

Patronii pensiunilor au intrat în linie dreaptă cu pregătirile. Nea Ion şi-a făcut deja planul pentru oaspeţii săi şi pregăteşte bunătăţile.

Dacă vremea îi va permite, gazda le va pregăti o surpriză oaspeţilor săi: un foc mare de tabără,o palincă sau o ţuiculiţă de ţară şi un borş de peşte gătit în curte, din cel puţin patru feluri de peşte.

Dacă tot am ajuns la capitolul bunătăţi, foarte căutată în zonă este şi tanti Aurica, o gospodină care i-a cucerit pe turişti cu produsele ei. Şi la ea a început numărătoarea inversă aşa că, pregăteşte de zor brânză dulce şi caş afumat.

Alţi patroni de pensiuni îi invită pe oaspeţi să se simtă ca la ei acasă şi să gătească după pofta inimii lor.

În zonă, vizitatorii pot admira privelişti de vis, dar şi câteva obiective turistice pe care nu au voie să le rateze.

Preţurile pornesc de la 60 de lei pe noapte şi sunt negociabile, mai ales dacă se închiriază întreaga pensiune.