În Vrancea, la Colegiul Naţional Unirea, a fost inaugurat turul virtual 3D al acestei unităţi de învăţământ. Practic, oricine, de oriunde, are de acum posibilitatea de a vizita interiorul şcolii, ca şi cum ar fi în realitate acolo. Şi, având in vedere tehnologia folosită, vorbim despre o premieră în România

DISTRIBUIȚI

În Vrancea, la Colegiul Naţional Unirea, a fost inaugurat turul virtual 3D al acestei unităţi de învăţământ. Practic, oricine, de oriunde, are de acum posibilitatea de a vizita interiorul şcolii, ca şi cum ar fi în realitate acolo. Şi, având in vedere tehnologia folosită, vorbim despre o premieră în România, Colegiul devenind prima instituţie de învăţământ care se bucură de un astfel de tur virtual 3D, interactiv. El a fost realizat de doi foşti elevi, care şi-au dorit să contribuie la crearea unei mărturii în timp la 152 de ani de existenţă a liceului.

Directorul Colegiului Naţional Unirea din Focşani, profesorul Cornel Noană şi-a dorit mereu un tur virtual al liceului. Unul modest, cum pot fi văzute în diverse clădiri. Dar oferta celor doi foşti elevi a fost cel mai frumos cadou pe care şcoala l-a putut primi. Vizitatorii online au acum ocazia de a se plimba pe holurile liceului, de a intra în fiecare dintre clase, în laboratoare şi birouri, de a urca pe scena Aulei Mihai Eminescu şi chiar de a pătrunde în spaţii în care accesul publicului larg nu este deschis în mod obişnuit: arhiva de la Secretariat si Bibliotecă.

Ideea celor doi foşti elevi ai colegiului le-a venit în 2017, accesind un birou al unei companii din Germania. De aici şi pâna la a achiziţiona tehnologia necesară n-a mai fost decât un pas. Crearea şi dezvoltarea unui site, pe care-l vor lansa în curând, a fost cel de-al doilea pas. Este vorba despre o aplicaţie 3D care permite oricui, accesând o adresă de internet, să exploreze orice colţ al colegiului focşănean. Deşi au trecut 10 ani de la absolvire, Andra si Edi, care locuiesc acum in Cluj şi lucrează în domenii de business şi relatii publice, nu au uitat momentele extraordinare traite în acest liceu.

Turul virtual 3D urmează să fie transformat într-un instrument interactiv de educare şi promovare a istoriei şi a culturii liceului în aşa fel încât vizitatorii online să aibă posibilitatea de a afla date şi informaţii despre personalităţile şi evenimentele marcante ale şcolii.