În timp ce toată lumea aleargă după ghirlande strălucitoare, cu care să împodobească bradul, în Banat încă mai sunt case în care pomul de Crăciun este decorat cu mere, nuci, colaci, floricele şi vată! Cât mai natural, aşa cum făceau străbunii noştri

DISTRIBUIȚI

În timp ce toată lumea aleargă după ghirlande strălucitoare, cu care să împodobească bradul, în Banat încă mai sunt case în care pomul de Crăciun este decorat cu mere, nuci, colaci, floricele şi vată! Cât mai natural, aşa cum făceau străbunii noştri. Priviţi cum arată şi poate, anul viitor, veţi avea şi dumneavoastră unul similar!

La Carani, un sat aflat la numai 20 de kilometri de Timişoara, încă se mai păstrează tradiţiile, iar tanti Maria este bucuroasă să-şi primească în fiecare an colindătorii care îi şi împodobesc bradul.

Îmbrăcată în costumul popular pe care singură şi l-a făcut acum 60 de ani, tanti Maria îi întâmpină pe colindători cu bunătăţi făcute chiar de ea.

Şi, după ce gustă din bunătăţile oferite de gazdă, colindătorii împodobesc bradul. Cu nuci, mere, colaci, spice de grâu şi vată.

Ca să ducă tradiţia mai departe, colindătorii merg din casă în casă şi împodobesc brazii tuturor localnicilor.