În ciuda avertizărilor de polei astăzi de dimineaţă Bucureştiul a fost aproape ca un patinoar. Maşinile au circulat bară la bară, iar un drum de la capătul Bucureştiului la celălalt a durat în unele cazuri aproape trei ore. Pe principalele bulevarde drumarii au dat cu solutie împotriva îngheţului abia după ora 10

DISTRIBUIȚI

În ciuda avertizărilor de polei astăzi de dimineaţă Bucureştiul a fost aproape ca un patinoar. Maşinile au circulat bară la bară, iar un drum de la capătul Bucureştiului la celălalt a durat în unele cazuri aproape trei ore. Pe principalele bulevarde drumarii au dat cu solutie împotriva îngheţului abia după ora 10. Pe străduţe…au uitat. Ba chiar au spus că nu au ştiut că o sa fie polei…iarna…În plus în prima zi de iarnă autentică temperatura a scăzut…pâna la -20 de grade la Miercurea Ciuca.
Cu astfel de probleme s-au confruntat şoferii dimineaţa. Drumurile au fost foarte alunecoase, iar cauciucurile nu au mai avut aderenţă. Ca în fiecare an autorităţile au părut luate prin surprindere de iarnă şi au intervenit târziu. Pe străzile secundare, spre exemplu, au ajuns după ora prânzului. Poleiul şi aglomeraţia venită la pachet cu începerea şcolilor au transformat traficul în Capitală într-un adevărat… coşmar.
În sectorul 6, drumarii recunosc că nu au intervenit în timp util pe toate arterele. Şi dau vina pe trafic.
Şi dacă în Bucureşti temperatura a scăzut foarte tare, la Miercurea Ciuc a fost un ger de au crăpat pieterele.
Veştile meteorologilor nu sunt deloc bune. Până miercuri la ora 20 vor continua ninsorile -slabe ce-i drept – dar într-o cantitate suficientă să se depună un strat de câţiva centimetri. Iart ger va fi şi la noapte.
Rămâne de văzut cum se vor descurca autorităţile.
Vremea urmează să se încălzească de miercuri, când termometrele vor arăta cu plus în mai multe regiuni ale ţării.