În cazul în care aţi fost victima unui accident rutier produs din cauza străzilor transformate în patinoare, vă puteţi recupera pagubele din conturile primăriei, sau chiar de la societăţile responsabile cu deszăpezirea

DISTRIBUIȚI

În ciuda avertizărilor date de meteorologi, autorităţile par să fie, an de an, suprinse, fie de poleiul format pe şosele, fie de ninsorile abundente. Drumarii intervin cu materiale antiderapante prea târziu, timp în care, riscul de accidente este extrem de ridicat. Şi de puţine ori suportă ei consecinţele, spun statisticile. În cazul în care aţi fost victima unui accident rutier produs din cauza străzilor transformate în patinoare, vă puteţi recupera pagubele din conturile primăriei, sau chiar de la societăţile responsabile cu deszăpezirea.

Cu astfel de probleme s-au confruntat şoferii, în primul episod de iarnă din acest an. Ca în fiecare an, autorităţile au părut luate prin surprindere de iarnă şi au intervenit  târziu.  În orice clipă, s-ar fi putut produce un accident, din cauza poleiului depus pe carosabil.

Mulţi însă nu ştiu că, în situaţia în care un şofer produce un accident din cauza poleiului depus pe şosea, îşi poate recupera banii daţi pe reparaţia maşinii de la primărie sau de la drumari. Pentru asta însă, este nevoie de o luptă în instanţă, dar şi de probe.

Iar şoferii ies, de cele mai multe ori, învingători în lupta. Este şi cazul unui bărbat care a acţionat în judecată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere după ce a ieşit cu maşina în decor, de pe un drum acoperit cu zăpadă.

Înainte să vă înhămaţi într-o luptă cu cei responsabili pentru starea drumurilor, care poate să dureze până la trei ani, trebuie să ştiţi că la mijloc este vorba de costuri destul de mari.

Deşi costisitoare, spun avocaţii, astfel de acţiuni au menirea de a atrage atenţia asupra primăriilor sau a societăţilor care nu intervin la timp cu utilaje de deszăpezire sau cu material antiderapant.