Împăratul Franz Iosef şi împărăteasa Sissi, urmaţi de zeci de curteni îmbrăcaţi în straiele secolului 19 au readus în staţiunea bănăţeană parfumul de epocă şi au înviat atmosfera vremurilor de glorie, când Banatul era parte a imperiului austro-ungar

DISTRIBUIȚI

Sărbătoare mare în staţiunea  Buziaş. Sute de oameni au putut admira o paradă cu parfum de epocă.  Evenimentul, plin de culoare, marchează 100 de ani de la contruirea celebrei colonade din Timiş. Construcţia, care mai are o soră geamănă în Cehia şi care a fost ridicată la comanda împăratului Franz Iosif , a fost refăcută complet şi a devenit acum zonă de promedană pentru localnici.

Împăratul Franz Iosef şi împărăteasa Sissi, urmaţi de zeci de curteni îmbrăcaţi în straiele secolului 19 au readus în staţiunea bănăţeană parfumul de epocă şi au înviat atmosfera vremurilor de glorie, când Banatul era parte a imperiului austro-ungar. Domniţe cu rochii din dantelă şi pălării impresionante, cavaleri în ţinute de paradă, tineri în costume de bal şi o mulţime de copii îmbrăcaţi în prinţi şi prinţese au însoţit cortegiul princiar pe faimoasa colonadă de lemn, construită special la cererea împăratului.

Sutele de oameni veniţi să vadă colonada au rămas impresionaţi de suita împăratului.

Construcţia a fost refăcută de curând după planurile originale şi a redevenit acum loc de promenadă pentru locuitorii din Buziaş.