I-a căzut copilului tavanul în cap

DISTRIBUIȚI

Incident deosebit de grav la Botoşani, unde tavanul unei garsoniere ANL s-a prăbuşit peste câţiva copii. În cădere, tencuiala i-a lovit pe doi, dintre care o fetiţă a fost mai grav şi a avut nevoie de spitalizare. Medicii spun că este în afara oricărui pericol, dar o mai ţin încă sub observaţie. Cei de la Primărie, în subordinea căreia se află ANL-ul, spun că lucrarea nu mai este demult în garanţie şi că vor repara totul pe bani publici.

Totul s-a petrecut aseară, în cartierul ANL Bucovina. În această garsonieră închiriată de la primărie erau mai mulţi adulţi şi copii, care serbau ziua de naştere a unuia dintre micuţi.

Imediat, cineva a sunat la 112 şi a cerut ajutor de urgenţă. Fetiţa de şase ani lovită la cap a fost dusă cu o ambulanţă la spitalul judeţean de urgenţă Botoşani.

Totuşi, acasă, în blocul ANL nimeni nu mai are linişte de-aseară. Cu toţii se tem că incidentul s-ar putea repeta oricând.

Blocul a fost dat în folosinţă acum nouă ani, iar lucrările au fost în garanţie numai doi ani.

Atunci, s-a prăbuşit tavanul unei bucătării de pe acelaşi palier, dar nimeni nu a fost rănit. Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în construcţii au anunţat că vor verifica fiecare apartament din acest bloc, aşa încât să nu se mai repete astfel de incidente.