Groapa de la Chiajna, scandal nestins

DISTRIBUIȚI

Mirosul insuportabil emanat de groapa de gunoi de la Chiajna încinge spiritele. Scandalul dintre reprezentanţii centrului de colectare a deşeurilor, garda de mediu şi primărie este departe de a se încheia. Agenţia de mediu va lua, probabil săptămâna viitoare o hotărâre cu privire la viitorul centrului de deşeuri, mai exact va decide dacă acesta va fi sau nu închis. Reprezentanţii centrului, spun la rândul lor că sunt pregătiţi pentru orice verificare. Indiferent de rezultat, bucureştenilor li se va rezolva oful, după cum promite primarul sectorului unu.

Garda de Mediu a finalizat în luna august controlul pentru depistarea sursei de poluare de care se plângeau 40 la sută dintre bucureşteni. Comisarii de mediu spuneau atunci că principalul poluator este groapa de gunoi de la Chiajna. Autorităţile susţineau în vară că adminstratorii firmei folosesc instalaţia într-un mod defectuos aşa că au dispus 21 de măsuri pentru problemele identificate şi au amendat compania cu 100.000 de lei. Atunci, compania spunea că îşi va căuta dreptatea în instanţă. Acum susţin că, de fapt nu au fost amendaţi din cauza mirosurilor, ci garda de mediu s-a legat de alte probleme ale lor. Însă sunt pregătiţi de control pentru că şi-au dus la îndeplinire toate cerinţele cerute la vremea respectivă de garda de mediu.

Tot ei mai spun că din cauza lociunţelor construite mult prea aproape de groapa de gunoi au apărut şi problemele.

Miosul insuportabil este unul dintre factorii declanşatori ai amenzilor aplicate.

Acum primăria vrea rezolvarea rapidă a problemei.

Astfel, primăria sectorului 1 a şi identificat locul unde această centrală de cogenerare îşi va avea locul. Un teren de 11 ha, chiar lângă actuala groapă de gunoi de la Chiajna, teren care a trecut de la SRI în posesia Primăriei Capitalei. Iar construcţia acestei centrale de cogenerare ajunge până la Bruxelles.