Grevă în spitale

DISTRIBUIȚI

Grevă de avertisment în sistemul sanitar! Timp de două ore, asistentele, infirmierele, brancardierii, tâmplarii şi contabilii au protestat, nemulţumiţi de salariile pe care le primesc dar şi de deficitul de personal. În unele spitale, medicii s-au ocupat doar de urgenţe iar operaţiile care nu puneau viaţa bolnavilor în pericol au fost amânate. Pe 31 octombrie, Federaţia Sanitas ameninţă că declanşează greva generală. Asta înseamnă că se vor acoperi urgenţele şi o treime din consultaţii şi operaţii.

Zeci de asistente, infirmiere, dar şi contabili şi tâmplari au protestat în faţa Spitalului Floreasca din Capitală.

După ce au protestat în faţa spitalelor, liderii Federaţiei Sanitas s-au mutat la Ministerul Sănătăţii. Aici, pacienţii diagnosticaţi cu talasemie şi hemofilie cereau să-şi poată continua tratamentul la Institutul de Hematologie. Oamenii erau disperaţi pentru că aflaseră că ar putea fi nevoiţi ca de la finalul lunii să facă transfuzii de sânge în altă unitate medicală din Capitală pentru că institutul urma să fie reorganizat.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că actele normative pentru reglementarea situaţiei sunt finalizate şi că urmează să fie adoptate astfel încât şi după 31 decembrie, pacienţii să fie trataţi tot la Institutul de Hematologie.