Gigi Becali vorbește despre mafia din penitenciare. Finanțatorul Stelei nu este de acord cu ordonanța de urgență privind grațierea

DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Gigi Becali va participa mâine la dezbaterea publică despre legea graţierii, organizată la Ministerul Justiţiei. Acesta spune că este în măsură să fie prezent pentru că a stat în spatele gratiilor şi ştie care este situaţia exactă din penitenciarele româneşti. Gigi Becali a subliniat că ordonanţa de urgenţă prinvind graţierea a fost dată cu dedicaţie pentru politicienii cu probleme penale şi, culmea, nu rezolvă deloc problema supraaglomerării din închisori. Finanţatorul Stelei a vorbit şi despre mafia din penitenciare.

După ce a stat mai bine de un an în puşcărie, Gigi Becali se simte îndreptăţit să discute despre proiectele de ordonanţă de urgenţă care preved graţierea şi modificarea Codului Penal. Drept urmare, mâine, la dezbaterea publică pe această temă de la Ministerul Justiţiei, omul de afaceri va spune prezent.

Finanţatorul Stelei crede că această lege îi avatanjează numai pe politicieni şi oameni de afaceri. Dacă ea va fi adoptată în forma actuală, vor scăpa de problemele penale şi se vor alege cu pedesele micşorate persoane ca Liviu Dragnea, Elena Udrea, Dan Voiculescu, Cristi Borcea şi alţi cunoscuţi publicului larg.

Becali îl susţine pe preşedintele Klaus Iohannis, care a cerut Guvernului să retragă proiectele. Actele normative nu vor rezolva nicidecum problema supraaglomerării, mai crede omul de afaceri. În plus, afirmă acesta, în puşcării, la nivel înalt, există o mafie bine organizată.

Proiectele presupun, printre aletele, graţierea pedepselor cu suspendare, ieşirea din puşcărie a celor care au împlinit 60 de ani, a femeilor gravide sau a celor care sunt grav bolnavi şi, de asemenea, a celor care au acasă un copil cu vârsta sub cinci ani. Totodată, dispar anumite infracţiuni precum abuzul în serviciu.

În primăvara anului 2013, Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost cercetat pentru schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale. Tot în acelaşi an, în iunie, Becali a mai fost condamnat la încă trei ani, tot cu executare, de data aceasta în dosarul „Valiza”. A fost încarcerat la Penitenciarul Porta Albă şi, până la urmă, a ispăşit numai o treime din pedeapsă.