Furia naturii face ravagii în România. În Moldova, o bătrână a fost dusă la ambulanţă cu o şenilată, deoarece două echipaje trimise după ea au rămas înţepenite în zăpadă. La malul mării, viscolul a smuls parapeţii anti-orbire de pe Autostrada A2, iar un tir cu tot cu remorcă a fost pur şi simplu culcat de-a latul şoselei pe noul pod de la Agigea

DISTRIBUIȚI

Furia naturii face ravagii în România. În Moldova, o bătrână a fost dusă la ambulanţă cu o şenilată, deoarece două echipaje trimise după ea au rămas înţepenite în zăpadă. La malul mării, viscolul a smuls parapeţii anti-orbire de pe Autostrada A2, iar un tir cu tot cu remorcă a fost pur şi simplu culcat de-a latul şoselei pe noul pod de la Agigea. Şi la Galaţi au fost probleme cu un acoperiş care a fost dărâmat de vânt peste o parcare şi era să omoare un trecător.

La Iaşi, în satul Avântu din comuna Româneşti, o femeie în vârstă de 78 de ani ar fi putut muri din cauza nămeţilor de zăpadă. Chemată de urgenţă pentru bătrâna aflată în stare gravă, ambulanţa s-a împotmolit în drumul spre aceasta. A fost trimis un nou echipaj, dar şi acesta a rămas blocat în zăpadă. Din fericire, în ajutorul salvatorilor au sărit o şenilată şi maşina de deszăpezire. Mai mult, bolnava a ajuns la ambulanţă cu şenilata şi de acolo la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi pentru îngrijiri.

Nici Dobrogea nu a scăpat de urgia naturii. Vântul puternic a smuls parapeţii anti-orbire de pe Autostrada A2. Piesele verzi sunt din plastic iar rafalele de vânt de 70 km pe oră le-au măturat ca pe chibrituri. Cei mai mulţi parapeţi au fost smulşi în zona Siminoc – Medgidia.(ilustratie:Constanta_viscol pe A2 a.dv, Constanta_viscol pe A2 b.dv) În Constanţa, la orele prânzului vântul s-a înteţit la maximum şi a dărâmat gardul de cărămizi al unei curţi peste o maşină. Autoturismul a fost distrus în totalitate şi din fericire nu sunt victime pentru că nu era nimeni în el în acel moment. Incidentul a avut loc pe strada Ştefan Mih?ileanu. (Ilustratie: Constanta gard cazut pe o masina.avi) Tot furtuna de la malul mării a răsturnat şi un TIR pe noul pod de la Agigea. A suflat atât de tare încât a culcat mastodontul cu remorcă şi l-a învârtit pe carosabil, lăsându-l de-a latul şoselei. (ilustratie: Constanta_TIR cazut pe

Viscolul puternic adus de codul portocaliu a făcut ravagii şi la Galaţi. A dărâmat peste maşini acoperişul unei copertine metalice ce era folosita ca adăpost de pieţarii din cartierul gălăţean Micro 40. Între timp acolo urma să se facă o piaţetă nouă şi zona era dezafectată şi folosită ca parcare. Din fericire nu au fost victime, deşi un bărbat era cât pe ce să fie lovit de acoperiş. A avut noroc că a fost salvat în ultima clipă de un trecător. (ilustratie: Galati – Acoperis piata  cazut peste masini.avi)

Codul portocaliu de vreme rea se menţine şi în următoarele ore.