Fructe gratis la grădiniţă

DISTRIBUIȚI

Programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli va fi extins şi în rândul copiilor de grădiniţă. Preşcolarii vor primi şi ei din acest an fructe.  Nu toţi însă, ci doar cei care frecventează programul scurt. Anunţul a fost făcut aseară, după şedinţa de Guvern.

În teorie, toţi copiii au o relaţie bună cu fructele, însă în practică lucrurile stau exact invers.  Ca să le vină în ajutor, autorităţile s-au gândit să extindă programul de încurajare a consumului de fructe şi în grădiniţe.

Se vor bucura însă de fructe la grădiniţă doar micuţii din instituţiile de învăţământ de stat sau particulare acreditate. În plus, programul îi vizează doar pe cei de la programul scurt, cel de patru ore, nu şi pe cei de la programul prelungit.

Decizia aparţine Guvernului care a hotărât să modifice legea, astfel încât şi copiii de grădiniţă să primească în fiecare zi câte un fruct. Măsura este privită diferit de părinţi şi bunici.

Fondurile necesare extinderii programului, pentru anul 2016 – 2017, sunt în valoare de aproximativ 13 milioane de lei.

Când anume vor şi ajunge fructele în grădiniţe şi şcoli… numai primăriile ştiu. Ele sunt cele care se ocupă de licitaţii.